Dental Diode Lazer

Estetik diş hekimliği uygulamalarının, geleneksel yöntemlere kıyasla daha konforlu ve doku dostu şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan teknolojik bir cihazdır. Estetik gülüş tasarımında sıklıkla gerçekleştirilen gingivektomi, gingivoplasti, frenektomi ve diş eti depigmentasyonu uygulamalarında yumuşak dokular lazerle estetik bir biçimde şekillendirilebilirken; kanamanın elimine edilmesiyle, uygulama alanı net şekilde görülür, aynı seansta ölçü alınabilir ve yara iyileşmesi daha problemsiz gerçekleşir. Ameliyat sonrası dönemde ağrı, ödem, skar oluşumu ve enfeksiyon riski azalır. Ek olarak, düşük doz lazer tedavileri ile, ağrı ve enflamasyon azaltılabilmekte, doku tamiri ve iyileşmesi hızlandırılabilmektedir.

Pedodonti alanında anestezi ihtiyacının azalması, selektif çalışma, ses farklılığı, titreşim ve baskı olmaması genel olarak lazer kullanımının avantajları arasındadır. Bu özelliklerin hepsi tedavi başarılarını arttırmaktadır.

Diyot lazer ile 2. faz cerrahi tedavisi postoperatif ağrı ve ödemi hafifleten, protetik tedavi süresini kısaltan, hem hekim hem de hastaya yönelik avantajlar içeren konforlu bir yöntemdir.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70